logo logo
Case Blik
BLIK film

Een nieuw gezicht voor een bedrijf dat draait op emotie

Wat doet BLIK film? In een zin: BLIK maakt filmpjes. De naam zegt het al. Een tikkeltje kort door de bocht want doordat wij het kantoor met BLIK delen, zien we precies hoeveel aandacht en liefde er in zo’n ‘filmpje’ van BLIK gestopt wordt. Een betere uitleg zou zijn: BLIK heeft het leveren van kwalitatief hoogwaardige videoproducties met doordachte boodschap binnen tijd en budget tot hogere kunst verheven. Maar dat klinkt dan weer zo hoogdravend, en dat past niet bij BLIK.

Uitdaging

BLIK heeft de afgelopen jaren hard aan de weg getimmerd en heeft daarom haar sporen wel verdiend. De awards stromen binnen, nieuwe klanten idem dito. Het oude logo van de start van het bedrijf was daarom wel toe aan een refresh. Ook de naam kan korter: BLIK Filmcommuncatie werd BLIK film. Lekker duidelijk, lekker kort.

Blik Logo Varianten
Blik Stijl

Nieuwe huisstijl

Een smoel met karakter

We hebben met BLIK gewerkt om de essentie van het bedrijf te vangen. Een lach op een gezicht, een traan in de ooghoek en blik van inspiratie: in het werk van BLIK draait het vaak om emotie. Door bij mensen met beeld een emotie op te roepen krijg je mensen in beweging. Blik brengt deze intelligente emotie via video over.

Bij deze missie hebben een beeldmerk met karakter ontworpen dat als mascotte kan dienen. Soms een menselijk figuur met verschillende emoties. Vanuit een andere hoek is het een blikje. Het is maar waar je naar op zoek bent.

Blik Caseopener
Blik Mobiel

Website met een missie

Videoproductie in beeld

Op de website heeft het werk van BLIK ruim baan gekregen. Op de homepagina en bij klantcases spelen direct videos op de achtergrond, waardoor de kwaliteit en inhoud van de producties direct duidelijk worden.